136 små kvadratsmarta hyresrätter vid natursköna Enekullen

Vid Enekullen i Kungälv har Atmosfärhus byggt ett nytt bostadskvarter som knyter ihop stadsområdena Kungälv och Ytterby med naturnära bebyggelse. Projektet består av fyra byggnader om totalt 136 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök.

unnamed (2)unnamed (2)

Illustration: Atmosfärhus

Enekullen

Kom hem till Enekullen i Kungälv

Enekullen ligger i Ytterby, med några minuters cykelavstånd till såväl Ytterbys järnvägsstation som Kungälv centrum.
Från närbeliggande busshållplats går direktbussar till både Resecentrum, Brunnsparken och Hjalmar Brantingplatsen i Göteborg. Från Ytterby järnvägsstation når man centrala Göteborg på 18 minuter.

I direkt anslutning finns Kastellegårdsskogen som är ett av Kungälvs största friluftsområden. Här finns såväl löpspår som rekreationsutrymme. På andra sidan Marstrandsvägen finner man Rollsbo och Ytterbys idrottsanläggning. Här planeras för en ny multisportarena. Citygross stormarknad finns på ett kort avstånd och i såväl Kungälv som Ytterby finns större serviceutbud.
I närliggande Kongahälla planeras det för flera nya bostäder och Kongahälla Shopping, Göteborgsregionens största köpcentrum.

Ytskikt
Alla rum har parkettgolv bortsett från kapprummet och entréhall där det finns klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i vacker natursten.

Kök
Köken är utrustade med ljusa skåpluckor, bänkskivor i laminat, diskbänk, kakel som stänkskydd och spis med häll. De mindre lägenheterna har delad kyl och frys, medan de större har separata kyl- och frysskåp. Köken är förberedda för diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum
Badrummen har klinker på golvet och helkaklade ljusa väggar. De mindre lägenheterna har kombimaskin, medan de större har separat tvättmaskin och torktumlare. Alla badrum har spegelskåp med belysning och el-handdukstork. 

Balkonger och uteplatser
Tvåorna och treorna har egen balkong eller uteplats, alla lägenheter har tillgång till grönyta på gården.

Lägenhetsförråd
Samtliga lägenheter har tillgång till förråd som finns i källaren till hus B och C.

Fibernät för TV, telefoni och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med Com Hem Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni.

Avfallshantering
I anslutning till entréerna finns två stycken miljörum för mat- och restavfall. Här finns möjlighet till sortering av papper, plast, metall, tidningar mm.

Utemiljöer
Gårdarna är rymliga, utformade med plats för lek och samvaro och bjuder på härlig grönska i form av gräsytor och planteringar. Efter inflyttning kommer vi gemensamt utforma gården tillsammans - kanske önskar du planteringar, odlingslådor eller mer utrymme för lek?

Bil- och cykelparkeringar
Bilparkering hyrs separat. I området finns markparkeringsplatser tillgängliga, samt besöksparkeringar. Området är förberett för att i framtiden sätta upp laddstolpar. För dig som hellre väljer cykeln (vilket vi rekommenderar) finns gott om plats att parkera cykeln, antingen i utomhusställ på gården eller inomhus i källaren.

Energi- och miljöfokus
Klimatsmarta bostäder är ett kärnvärde för Atmosfärhus. Bostäderna är energieffektiva och vi använder energisnåla vitvaror och uppmuntrar till avfallssortering. Kontakta gärna oss för mer tips kring hur du kan leva klimatvänligt!

Lägenhetsfördelning:
1 rok / 48 st / 35 kvm
2 rok / 68 st / 45 – 61 kvm
3 rok / 20 st / 72 kvm

Hyror vid färdigställande:
1 rok: ca 5 300 kr/mån
2 rok: ca 6 500 – 7 700 kr/mån
3 rok: ca 8 900 kr/mån

FAKTA

Område: Enekullen, Kungälv
Adress: Enekullsvägen 60 - 66
Antal bostäder: 136 st
Storlekar: 1-3 rok, 35 kvm - 71,9 kvm

Status: Färdigställt 2020
Boendeform: Hyresrätt
Uthyrning: Boplats Göteborg

 


 

Sitplan färg EnekullSitplan färg Enekull